Заветска фирма разширява селскостопанската си дейност с проект по подмярка 4.1

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути
Заветска фирма ще разширява селскостопанската си дейност с проект по подмярка 4.1. ССОЗ – Клас ООД гр. Завет подписа договор за изпълнение на проект „Изграждане на силозно стопанство за съхранение на фуражи за нуждите на животновъдно стопанство”, съобщи ОИЦ-Разград.

Проектът е подкрепен в рамките на Целевия прием за земеделски стопани в сектор „Животновъдство” по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства” от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Общата стойност на проекта възлиза близо 965 хил.лв.

Общата стойност на проекта възлиза на 965 417.91 лева, от които 482 708.95 лева са безвъзмездна финансова помощ, а останалите – собствено участие на предприятието.

Фирмата отглежда крави за мляко и угоени мъжки говеда за продан. Към настоящия момент кравефермата има общо 172 говеда, от които 97 са млечни крави, порода българско черношарено.

Като допълнителна дейност бенефициентът стопанисва и обработва над 20 хил. декара земя в землищата на общините Завет и Исперих. Те са засети с пшеница, ечемик, овес, слънчоглед, люцерна, рапица и царевица.

Целта на инвестицията е пряко свързана с производствената дейност и представлява изграждане на силозно стопанство за животновъдния обект.

Проектните дейности включват строителство и оборудване на силозно стопанство, състоящо се от два броя силози – един за царевица и един за пшеница. С тяхна помощ ще се подобри съхранението на използвания за храненето на животните фураж и ще повиши биосигурността на цялото стопанство.

Очаква се проектните дейности да приключат през октомври 2023 година.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements