
За преструктуриране и конверсия на лозя са осигурени над 21 млн. лева Утвърдени са правилата […]
Проектът CAP Green Zone: Be Organic! залага редица информационни мерки, които ще повишат знанията на заинтересованите страни относно плановете на Общата селскостопанска политика на ЕС (ОСП 2023-2027) за разширяване на дела на устойчивото и органично производство на храни в контекста на запазване на природата и биоразнообразието.
Be Organic! продължава усилията на проекта CAP Green Zone за повишаване на интереса към новата ОСП на ЕС. Този път главна цел на Be Organic! е да информира заинтересованите страни относно Националния план за действие за развитие на биологичното производство и ключовите стратегии на ЕС, свързани с биологичното земеделие.
Сред предизвикатествата пред проекта се открояват повишаване на осведомеността и доверието на потребителите в качеството на биопродуктите и представяне на сектора в светлината на неговите инвестиционни предимства, като акцентира върху безспорния принос на ОСП за икономическия растеж в селските райони.
Тук ще научавате всичко актуално за ОСП, стратегията „От фермата до трапезата“, дигиталната трансформация, зеленото земеделие и други новини, свързани с европейската политика за земеделието.
Научете повече за проекта на: https://capgreenzone.bg/
За преструктуриране и конверсия на лозя са осигурени над 21 млн. лева Утвърдени са правилата […]
Заради промените в законодателството Кампания 2023 е трудна за стопаните По време на второто заседание […]
Вижте условията и допустимите разходи по процедурата за технологична и екологична модернизация Въпреки забавянето на […]
Очертаването на бъдещето на селските райони на ЕС също ще е тема на заседанието […]
Европейският икономически и социален комитет (ЕИСК) обяви финалистите за всяка категория от второто издание […]
В резултат на подпомогнатите проекти се очаква да бъде постигнат и значителен екологичен ефект Държавен […]
Вносът на зърнени култури в ЕС се е увеличил с 1,7 милиарда евро от […]
Акцент се поставя върху биопроизводството, подобряването на здравето на животните и антимикробната резистенстност Осигуряването на […]
Така общият бюджет по подмярката за инвестиции в преработвателни предприятия достига 477,2 млн. лева С […]
Ще можем ли да определяме като пържола, салам и кюфте вегетариански продукти? Върховният съд на […]
Министерството на земеделието и храните публикува за обществено обсъждане проект на Националната програма за […]
Развитие на местни пазари за биологично ценни продукти Биологично ценни продукти са тези хранителни продукти, […]
Използването им се налага от няколко стандарта за добро земеделско и екологично състояние Междинни култури […]
Димитър Костадинов е пчелар от 7-годишен. Любовта си към пчеларството наследява от дядо си […]
Фирмата „БЕРК-22” ООД от Заветското село Прелез подписа договор за изпълнение на проект „Машини […]