Увеличават бюджета по 4,1 за вече приети заявления

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Бюджетът за вече приетите заявления по подмярка 4,1 за инвестиции се увеличава. Увеличението възлиза на 14 851 200 евро, съобщават от Държавен фонд “Земеделие”. От повечето средства ще могат да се възползват кандидати, получили 39 точки по критериите за оценка на окончателен етап и допустими за подпомагане съгласно реда и условията на Наредбата, поясняват от фонда. Бюджетът по подмярката е увеличен с промяна в заповед на земеделския министър за разпределяне на средствата.

От началото на тази седмица фондът е стартирал изготвяне на заповедите за одобрение на заявленията за подпомагане, които са получили поне 39 точки на ранкинг. До края й трябва да бъдат съставени около 200 заповеди за одобрение, както и да започне поетапното подписване на договорите за финансова помощ по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама