Пазим талията, мозъка и сърцето със зелен чай

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Зеленият чай е една от най-популярните напитки по света. Това определено не е случайно. Тя има широко позитивно въздействие върху организма. Вижте защо е добре да заместите някои от чашките кафе с чаша топъл зелен чай:

  • Напитката е известна със силното си антиоксидантно действие. Антиоксидантите пазят клетките от увреждане, борят се със свободните радикали в тялото, които водят до състаряване, а понякога и отключват онкологични заболявания.
  • Зеленият чай спомага за стимулиране на мозъка и мозъчните процеси. Той има тонизиращо и освежаващо действие. Ефектът му е сходен с този на кафето, но чаят няма да ви направи нервни. Той по повишава концентрацията на допамин, известен като един от хормоните, усилващи чувството на щастие. Напитката подобрява настроението и паметта. Напитката предпазва мозъка от неблагоприятните ефекти на напредването на възрастта. Действа превантивно срещу Алцхаймер и Паркинсон.
  • Хората, които се стремят към здравословно тегло, също е добре да консумират зелен чай, тъй като той стимулира горенето на мазнините и действа превантивно срещу затлъстяване. Освен това подобрява цялостното физическо представяне на организма.
  • Намалява нивата на кръвната захар и има превантивно действие срещу диабет от втори тип. Проучване сред близо 3000 човека е показало, че любителите на зелен чай са с почти 20% по-малко изложени на риск от диабет.
  • Чаят убива бактериите като пази тялото от инфекции и подобрява състоянието на устната кухина.
  • Напитката понижава риска от сърдечно-съдови заболявания, които са причина за най-много смъртни случаи в световен мащаб. Тя допринася за контрола на холестерол.

 

Снимка: Tom Antony/freeimages.com

 

Четете още: Защо са полезни бадемите

Просото – суперхрана, достъпна за всеки

8 ползи за здравето от крушите

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА