8 ползи за здравето от крушите
ПУБЛИКУВАНО НА 29.09.2016 11:27

Златни круши озаряват вече сергиите на българските производители. Освен невероятно вкусни и ароматни, те крият в себе си и много ползи за здравето. Ето някои от тях:
- Крушите са отличен източник на диетични фибри. В 100 г плод има 3.1 г или 8% фибри, които подпомагат доброто функциониране на храносмилателния тракт.
- Нискокалорични са и са отлична сладка почерпка за хора, които имат проблеми с теглото или се стремят към здравословен начин на живот.
- Плодът е много богат на витамин C, който укрепва организма и повишава съпротивителните му сили.
- Друго предимство на крушите е, че съдържат и антиоксиданти, които в съчетание с витамин С и съдържащия се витамин А, предпазват от опасното въздействие на свободните радикали.
- Отличен източник са на минерали като мед, желязо, магнезий и калий, както и на витамини от група Б.
- В традиционните медицински практики на много народи крушите присъстват като цяр срещу колит, артрит, подагра и проблеми с жлъчката.
- Крушите спомагат доброто функциониране на метаболитните процеси и заздравяването на раните.
- Крушите се смятат за плода, към който има най-малко алергии.
Снимка: Bohus Caroly/freeimages.com
За повече полезна информация, харесайте страницата ни във Фейсбук
ПОПУЛЯРНИ
02.06.2023 14:30
02.06.2023 13:30
МОЖЕ ДА ХАРЕСАТЕ