Обществено обсъждане: Наредба за техническата помощ по СПРЗСР до 2027 г.

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Проект на Наредба за условията и реда за предоставяне на подпомагане по техническа помощ от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023 – 2027 г., както и реда за налагане на административни санкции е публикуван за обществено обсъщане в срок до 21 март 2024 г.

Предложените текстове на Наредба за условията и реда за предоставяне на подпомагане по техническа помощ от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023 – 2027 г., както и реда за налагане на административни санкции, са насочени към постигане на следните цели:

Създаване на национална правна рамка, уреждаща предоставянето на финансова подкрепа чрез елемента техническа помощ за ефективно управление и прилагане на интервенциите от Стратегическия план по ОСП, с които ще се осигури изпълнение на заложените в Стратегическия план специфични цели и индикатори за резултат, както и най-ефективното усвояване на предвидения за Република България финансов ресурс по интервенциите от плана.

Гарантиране на защитата на финансовите интереси на Съюза чрез създаване на национални правила за управление на средствата по елемента техническа помощ чрез система за контрол, налагане на ефективни и пропорционални намаления и законосъобразни откази от плащания.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА