Собствениците на оранжерии у нас намаляват производството
Заради кризата с коронавируса, собствениците на оранжерии в Югозападна България намаляват производството…
EFSA: Чушките и трапезното грозде са с най-високи стойности на остатъчни пестициди
Трапезното грозде и чушките са сред продуктите, при които най-често се отчитат надвишени…
Инвитро месото ще превземе 33% от пазара на мръвки до 2040 г.
Технологията за добиване на месо инвитро ще продължи да се разраства и…
Как да спрем да се тъпчем по време на карантина
По време на карантината сме вкъщи дълго време и се сблъскваме с…
Кризата с Covid-19 унищожи 40% от компаниите за внос на говеждо месо...
Само 300 фирми за участвали през февруари във вноса на говеждо месо…
Евтиното пилешко – идеалният протеин за кризата
Според експертите на Rabobank, в условията на разрастваща се глобална пандемия от…
В кухнята: 4 минути над 63°С убиват коронавируса, плодове и зеленчуци да...
Заразяването с коронавирус чрез консумация на хранителен продукт, е много малко вероятно,…
Преработватели: Има проблеми с износа на консерви
„Няма предприятие в сектора на преработката на плодове и зеленчуци, работещо през…
Витамин D и здравето: 4 важни въпроса по време на пандемия
Разпространението на коровирус и у нас накара много хора да се презапасят…
Празните рафтове подтикват британците да си правят зеленчукови градини
Празни рафтове подтикват някои британци да отглеждат свои собствени зеленчуци. Рафтовете на…
Комисар Войчеховски: “Земеделските стопани са изправени пред все по-голям натиск”
Земеделските производители са изправени пред трудности и все по-голям натиск, което изисква…
Заради ниското търсене: “Берем ягодите, когато влезе поръчката”
С началото на сезона на ягодите във Франция, ситуацията на пазара е…