Фермерските пазари на Lidl през 2022 г. отбелязаха 62% ръст на участвали родни производители

Милица Петрова
Милица Петрова
3 Минути

Тази година фермерски пазари на Lidl са подкрепили 62% повече родни производители в сравнение с 2021 г.  За 14-те си издания през 2022 г. пазарите са дали възможност на 120 фермера от 58 населени места да представят своята продукция, а на десетки хиляди посетители да опитат голямо разнообразие от традиционни и интересни вкусове. За сравнение през 2021 г. взелите участие фермери са били 74 от 27 населени места.

Посетителите също са се увеличили двойно – през 2022 г. средно 2915 души са присъствали на един пазар в сравнение с 2021 г., когато са били 1430.

„Организираме фермерските пазари в подкрепа на малките местни производители и затова те са изцяло за сметка на Lidl. От 2020 г. до момента сме провели 35 пазара, в които са се включили над 120 регионални производители. Така даваме възможност тяхната продукция, създадена с много труд и любов, да достигне до повече хора. Радваме се, че резултатите показват с всяка година по-голям интерес, както от страна на производителите, така и от страна на клиентите, затова ще продължим с изданията и през следващата година. Това показва отношението на Лидл България за подкрепа на българските производители, както в обичайния формат за разширяване на асортимента ни чрез качествени продукти с необходимите сертификати и в нужните обеми, така и в подхода за подкрепа на малките регионални производители с техните уникални продукти“, каза Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

През настоящата година се проведоха общо четиринадесет пазара – 10 в София и 4 в морските курорти – „Св. Св. Константин и Елена“, Несебър, Созопол и Царево. По време на събитията през тези 14 уикенда клиентите имаха възможност да намерят широка палитра от качествени продукти и да преоткрият автентичния вкус на българската продукция. Те избираха сред многообразие от млечни, месни и хлебни изделия, биосертифицирани плодове и зеленчуци, разядки, мед, билкови тинктури, вино, сладка и зимнина и др.

В изданията на пазарите участваха също занаятчии и пчелари, които споделяха с клиентите интересни факти за своята професия. Основните посетители на пазарите са семейства с деца, за които беше изключително ценно да научат как се плете с ракита, как изглежда току-що извадената от кошера медна пита и каква е тайната на красивия занаят – дърворезбарството. Предаването на традициите на младите поколения и опазването им е и сред основните цели на Лидл България, като компанията се стреми да помага на хората в различните региони от страната да водят по-качествен и пълноценен начин на живот.

 

Милица Петрова е завършила Маркетинг във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Работи в отдел "Реклама и Маркетинг" на Agrozona.bg от 2021 г.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА