Страната ни вече е част от квотата на ЕС за износ на сирене за САЩ

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

България вече е част от европейската квота за внос на сирене в САЩ. Това съобщиха от пресцентъра на Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ). Споразумението, в резултат на което България и Румъния станаха част от европейската квота за внос на сирена в САЩ при намалени мита, влезе в сила на 1 юли 2013 г.

За да участват по схемата, българските износители се нуждаят от лицензия за износ. Заявленията за такава лицензия се подават в Централно управление на фонд „Земеделие” в София. Срокът за подаването им е от 1 до 10 септември 2013 г. Лицензиите се издават до 15 декември 2013 г. и ще са валидни през цялата 2014 г. Заявителите трябва да бъдат регистрирани в ДФ “Земеделие” преди първото си кандидатстване. Заявителите представят доказателства, че са изнасяли продуктите от въпросната квота за Съединените щати поне през една от предходните три календарни години и че определеният от тях вносител е дъщерно дружество на заявителя. Към документите се добавя и декларация от определения вносител, който удостоверява, че отговаря на американските изисквания за издаване на лицензия за внос на продукти по код 0406. Образецът на заявлението и документите, необходими при регистрация, са публикувани на интернет страницата на ДФ „Земеделие” – www.dfz.bg, раздел „Селскостопански пазарни механизми”, меню „Търговски механизми – износ”. Повече информация можете да получите на телефон 02/ 81 87 510 или 02/ 81 87 560.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА