Започва приемът за доброволни ангажименти за хуманно отношение към прасета за угояване

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

От днес започва приемът за участие в първия транш за доброволни ангажименти за хуманно отношение към прасета за угояване, припомня ДФЗ. Средства за отглеждане на прасета за угояване по Схемата „Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към свинете” се отпускат за заявен брой животни като се изисква да бъдат спазени изискванията, включени в указанията за прилагане на схемата.

Крайният срок за прием на заявления е 20-и май 2016 г. по първи транш, заявления по втория транш ще се приемат 1-и до 23-и септември, а по третия – от 10-и до 21-и октомври 2016 година. До месец след последния ден за подаване на заявления е срокът за сключване на договорите и за изплащане на помощта.

Срокът на прилагане на държавната помощ по схемата е до края на 2017 г. Подпомагането покрива разходи или пропуснати приходи, свързани с ангажиментите за хуманно отношение към свинете, поети за поне 5 години. Средствата се предоставят на земеделски стопани, които доброволно прилагат ангажиментите за хуманно отношение.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements