Вижте какви плащания предстоят за земеделските стопани през април

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

През месец април предстоят плащания по няколко схеми и интервенции от стратегическия план, по няколко агроекологични интервенции и една биологична интервенция.

По схемата за обвързано с производството подпомагане на доходите за протеинови култури (ИПК) се очаква плащанията да бъдат направени в периода 10-20 април.

Между 10 и 30 април се очаква и плащане по интервенцията за малки земеделски стопани (ДЗС) и допълнително подпомагане на доходите за млади земеделски стопани (МЗС).

Съгласно индикативния график на ДФЗ, до края на месеца трябва да бъде изплатено окончателното плащане по интервенцията за основно подпомагане на доходите за устойчивост.

До края на месеца се предвижда и специално плащане за култура – памук.

През този месец няма предвидени плащания по еко-схемите. Такива се очакват през май.

До 10-ти април е предвидено изплащане на средства по биологичната интервенция за Плащания за райони, изправени пред природни или други специфични ограничения (ПРИПДСО/НР).

През този месец се очаква и да бъдат извършени значителна част от плащанията по агроекологичните интервенции

Сред тях са Традиционни практики за сезонна паша (пасторализъм) – (Паша), Опазване на местни породи (автохтонни), важни за селското стопанство (ОМП), Насърчаването използването на култури и сортове, устойчиви към климатичните условия (СККУ), Опазване на застрашени от изчезване местни сортове, важни за селското стопанство (СЗМ), Насърчаване на естественото опрашване (Опрашване) и Възстановяване и поддържане на деградирали пасищни територии (ПЗП-деградирали)

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА