Стойко Атанасов, зеленчукопроизводител: За да получаваме субсидии на килограм, ще трябва търговците да дават фактури

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

За да получаваме субсидии на килограм произведени домати, търговците и прекупвачите по борсите ще трябва да ни давата фактури. Иначе няма как да докажем, какво сме произвели. Това коментира пред “Агрозона” зеленчукопроизводителят Стойко Атанасов, земеделски производител от Куртово Койнаре. Идеята за този тип подпомагане в следващата ОСП е много хубава, но в България трудно ще се сбъдне, защото властите проверяват основно производителите, а  търговците при пристигане на контролните органи по борсите затварят и се крият, допълни той.

В момента цената на българските домати е срината, и е с няколко пъти по-ниска от миналата година, каза още зеленчукопроизводителят.  Така тръгнаха нещата още самото начало на сезона и вече не можем да върнем цените в обратна посока, коментираха  производители на домати от селото, в което всяка къща отглежда червения заразват за продан. 50-60 ст. за килограм продават стоката си градинарите на клиентите. Много от тях са изнесли щандове пред домовете си, а по- големите земеделски производители, които отглеждат  от 5 до 15 дка ги продават на борсата в Огняново за дребни стотинки на прекупвачи.

Светлана ТРИФОНОВСКА

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама