Празнуваме за четвърти път „Деня на очарованието на растенията“

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Четвъртият международен „Ден на очарованието на растенията“ ще се състои утре, 18 май 2017 г. в София. Организатори са Агробиоинститут към Селскостопанска академия и Биологическия факултет на Софийския университет.

Празникът се провежда  на под шапката на Европейската организация за растителна наука (EPSO – www.epsoweb.org), Брюксел. Той е следствие от успеха на предишните дни на очарованието на растенията организирани през 2012 г., 2013 г., 2015 г. През 2015г. бяха организирани 965 мероприятия в над 590 институции от 56 страни по целия свят и привлякоха хиляди хора.

В България “Денят на очарованието на Растенията” беше отбелязан за първи път през 2015 г. и бяха организирани 6 събития в различни части на страната. „Денят на очарованието на Растенията“ 2017 се организира в повече от 56 страни по целия свят.

Събитието ще се проведе в сградата на Биологическия факултет (фоайета на партер и етаж I) на Софийския университет, на ул. „Драган Цанков“ 8.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements