Опасност да загубим неусвоени 8 млн. евро по рибарската програма

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Страната ни ще поиска от ЕК позволение за прехвърляне на пари от една мярка към друга.

Близо 8 млн. евро няма да усвоим по рибарската програма за първия програмен период. Това съобщи зам.-министър Валентина Маринова пред депутатите от парламентарната агрокомисия, цитирана от agronews.bg.

Едва 35% от договорените проекти са изплатени досега, стана ясно от отчета на агенцията по рибарство и аквакултури. В отсъствието на нейни изпълнителен директор – Майдън Сакаджиев, бе представена информация за приключването на стария програмен период. Има голямо изоставане в работата на цялата програма, а депутатът от КБ Пенко Атанасов предложи шефът на агенцията да напусне поста или пък дори да бъде закрито цялото ведомство. Предложението му бе подкрепено и от шефа на фонд  „Земеделие“.

Страната ни ще поиска от ЕК позволение за прехвърляне на пари от една мярка към друга, за да успеем да усвоим повече средства. Пред земеделската комисия бе представен последен, актуален вариант на „Оперативна програма за развитие на сектор рибарство за периода 2014 – 2020 г.”

 

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама