Несъответствие между площи и култури е основна грешка в проектите по подмярка 6.1

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Несъответствие на описаните площи и видове култури с посочените в бизнес плана, е едно от най-често срещаните грешки на земеделските стопани при кандидатстване по подмярка 6.1. „Стартова помощ за млади земеделски стопани”. Други често допускани грешки са некоректно попълнени декларация или представен документ; различен брой животни, поради ненавременно отразяване на промени в животновъдните обекти, както и разминаване в данните между хартиен и електронен носител. Това сочи анализ на фонд “Земеделие”.

Кандидатите, които искат да участват във финансовото подпомагане по подмярката, са длъжни да представят в ДФ „Земеделие“ пълния набор от изискваните документи, наблягат от Фонда. От документацията трябва да става ясно началното състояние на земеделското стопанство, какви дейности и инвестиции са направени и как ще постигнат заложените цели.

Анализът има за цел да обобщи най-често допусканите грешки на младите фермери от предходни приеми, за да улесни и подпомогне земеделците при следващи кандидатствания. При неправилно окомплектовани документи, се налага експертите от Фонда да водят допълнителна кореспонденция със стопаните, което от своя страна забавя обработката на проектите. Има и случаи, в които след като кандидатите представят допълнително поисканите им документи, да бъде установено, че те не отговарят на условията за финансиране, посочват още от ДФЗ.
Пълният анализ е публикуван в секция Анализи и статистики от раздел „Програма за развитие на селските райони 2014-2020“.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама