Над 8,5 милиона лева по ПРСР усвоява община Долна баня

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Община Долна баня усвоява над 8,5 млн. лева по седем проекта, сключени по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г., предава пресцентърът на ДФЗ като се позовава на изпълнителния директор на фонда д-р Лозана Василева. В Долна баня тя заедно с кмета Владимир Джамбазов откриха обновения храм „Успение на Пресвета Богородица“, построен през 1870 г.

Църквата и дворното пространство към нея са получили изцяло нов вътрешен и външен облик благодарение на проект, финансиран по ПРСР 2007-2013 година по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места“. Стойността на ремонта е 480 хил. лева.

Обновеният храм е осветен от Браницкия епископ Григорий, с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит и в съслужие със свещеници от столицата и Ихтиманска духовна околия, съобщават от фонда.

Най-големият проект по Програмата за развитие на селските райони в общината е в процес на изпълнение. Той е за реконструкцията на местния стадион „Левски“, който предстои да се превърне в модерен спортен комплекс по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”. Стойността на проекта е близо 5,8 млн. лв.

В община Долна баня вече е завършен проектът за подобряване на енергийната ефективност на административната сграда на кметството. Реализирана е и инвестицията, свързана с реконструкцията на един важен за града архитектурен паметник на културата – Римската баня, посочва още изпълнителният директор на ДФЗ.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements