Комисията по земеделие на ЕС одобри кандидатурата на Фил Хоугън за комисар по земеделието

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Комисията по земеделие на Европейския парламент одобри кандидатурата на Фил Хоугън за комисар по земеделието на Европейския съюз, след като той защити уверено своята позиция за развитието на земеделието в Съюза. Миналата седмица, на 2 октомври, Фил Хоугън имаше възможност в продължение на 2 часа и половина да защити своята визия за реформата на Общата селскостопанска политика, особено в частта за „зелените изисквания“.

Хоугън е заявил намерението си да направи предложения за опростяване на инструментите на Общата селскостопанска политика, особено ще се отнася до директните плащания и зелените мерки, развитието на селските райони.

Друга задача, с която Хоугън ще трябва да се справи, е хармонизацията и опростяването на правилата за географските наименования за произход. Заради руското ембарго новият еврокомисар ще трябва също да реши въпроса с алтернативните пазари за европейските земеделски стоки. Хоугън заяви, че няма да се колебае да вземе необходимите мерки в случай на нужда, за да защити европейските земеделски производители.

Бюджетът, за който новият еврокомисар по земеделие ще отговаря, възлиза на около 40% от целия бюджет на ЕС. Заплатата на Хоугън ще бъде 250 000 евро, а с бонусите възлиза на почти 300 000 евро.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама