Финансиране ще има за още 72 проекта на млади стопани

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Допълнително ще бъдат финансирани 72 проекта, част от предварително класираните в 120-процентния бюджет по подмярката за млади стопани, става ясно от съобщение на ДФЗ. След анализ и отчитане на резултатите е установено, че за има останали средства за тях. Проектите, които подлежат на приключване, са с над 32.24 точки. От ДФЗ посочват, че до края на седмицата ще бъде направена контролна проверка и проектите ще бъдат финализирани.

Около 900 млади фермери, сключили договори по подмярката за млади стопани 6,1 са получили вече подкрепа с левовата равностойност на 12 500 евро. За тази седмица първо плащане е достигнало до 73 млади земеделци. Общата сума, преведена по мярката, възлиза на  21 660 485 лева.

От фонда посочват, че към момента са подписани 934 договора. Процедурата по одобрение и за други 112 проекта е към края си, съответно предстои подписването на договори. С това ще бъдат оформени 1 046 договора, които се вместват в бюджета по подмярката.

177 проекта са отказани или оттеглени от бенефициентите до сега, а по 119 заявления комуникацията продължава. Фондът е стопирал 54 договора заради сигнали за нередности.

 

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама