Еврокомисар Хоугън ще предложи „15 до 20“ подобрения на зелените мерки

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Еврокомисарят по земеделие Фил Хоугън обяви, че ще предложи „15 до 20“ промени на вторичното законодателство свързано със „зелените изисквания“ в Общата селскостопанска политика. Целта на промените е да се намали административната тежест за фермерите и държавната администрация, но по думите на еврокомисаря, цитиран от Agra Europe, това няма да бъде в ущърб на околната среда.

Очаква се Хоугън да представи мерките по време на следващия Съвет по земеделие и рибарство на ЕС, който е насрочен за 27 и 28 юни в Люксембург. Общо 3 300 препоръки за подобрение на мерките са били изпратени до ирландеца в рамките на обществената консултация, която вече приключи.

При огромния брой регламенти и делегирани актове, които Европейската комисия е издала от началото на процеса на опростяване на Общата селскостопанска политика, целта на промените е броят им да бъде сведен до 20 регламента и 20 делегирани акта на година.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements