ЕК решава за нарушенията при изпълнение на мерките по Държавната профилактична програма

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Правната служба на ГД „Здравеопазване и политика за потребителите“, със съдействието на техническите отдели, разглежда сигнал на Българския ветеринарен съюз (БВС) относно проблемите с Тарифа 2014 и изпълнението на държавната профилактична програма за 2014 година (ДПП 2014). Това се съобщава на сайта на БВС, където е публикуван също сигналът, изпратен до Европейската комисия, относно нарушения при изпълнение на мерките по Държавната профилактична програма, Програмите за надзор и ликвидиране на болести по животните и нарушения на Закона за съсловната организация на ветеринарните лекари в България (ЗСОВЛБ) и Закона за ветеринарномедицинската дейност (ЗВД).

От евроинституцията съобщават, че в близките седмици ще се свържат допълнително с БВС за резултата от оценката на запитването.

В края на юли областните колегии на Български ветеринарен съюз отказаха да подпишат договори за изпълнение на държавната профилактична програма, защото не са съгласни с Тарифата на БАБХ за определяне на цените, които се заплащат за изпълнение на мерките по ДПП.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА