България ще получи 7,6 милиарда евро за земеделие за периода 2014-2020 г.

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

По Общата селскостопанска политика и общата политика по рибарство за периода 2014-2020 г. се очаква България да получи повече от 7,6 млрд. евро, като само по Програмата за развитие на селските райони средствата са 2,339 милиарда евро. Това съобщи вицепремиерът и министър правосъдието Зинаида Златанова на пресконференция след правителствено заседание.

През следващия програмен период България ще разполага с ресурс от Европейския съюз в размер около 15 милиарда евро, заяви още Златанова. „Ако за Програмата за развитие на селските райони и за Програмата за морско дело и рибарство средствата се определят в голяма степен от специфичните за тези фондове регламенти, то за средствата от Европейския фонд за регионално развитие, Европейския Социален фонд и Кохезионния фонд, които ще финансират общо седем оперативни програми, трябваше да бъде направен сериозен анализ и постигнато съгласие за размера и насочеността на инвестициите, разпределени в оперативни програми“, подчерта вицепремиерът.

По оперативната програма “Транспорт” средствата от ЕС без националното съфинансиране са 1,612 милиарда евро, по “Околна среда” – 1,494 милиарда евро, по програмата “Региони в растеж” – 1,351 милиарда евро, за “Иновации и конкурентоспособност” средствата са 1,202 милиарда евро, по оперативна програма “Човешки ресурси” – 895 милиона евро, по новата програма “Наука и образование” – 583 милиона евро, по програмата “Добро управление” – 285 милиона евро. се финансира с 2,339, пише БНР.

До края на месец март Споразумението за партньорство ще бъде изпратено официално на Европейската Комисия.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА