Няма данни за яйца с фипронил на нашия пазар

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Няма данни на българския пазар да има яйца, замърсени с фипронил. От Българската агенция за безопасност на храните посочват, че ветеринарномедицински препарати, съдържащи фипронил, не са разрешени за употреба при продуктивни животни, включително при кокошки носачки, съобщава Националната телевизия.

За последно яйца са изтегляни от родния пазар през октомври миналата година, заради установено наличие на салмонела в яйца от Полша.

Припомняме, че от супермаркети в Холандия, Белгия и Германия бяха изтеглени милиони яйца заради замърсявания с опасния за здравето инсектицид фипронил. В резултат са затворени стотици птицеферми.

Още по темата: Скандалът със замърсени яйца придобива все по-широки граници

Белгия си е мълчала за яйцата с фипронил

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА