Животновъдна ферма в Завет обновява техниката си с проект по подмярка 4.1

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Общата стойност на проекта възлиза на 195 580 лева

Фирма „ССОЗ – КЛАС” ООД стартира дейности по изпълнение на проект „Закупуване на техника за обработка на земеделски площи, необходими за изхранване на животните в животновъдна ферма в гр. Завет”.
Проектът се реализира по мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства” от Стратегията за Водено от общностите местно развитие (ВОМР) на МИГ Завет-Кубрат и е финансиран от  Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Общата стойност на проекта възлиза на 195 580 лева, от които 97 790 лева са безвъзмездна финансова помощ, а останалите – собствено участие на бенефициента.

Проектните дейности включват закупуване на земеделски трактор с номинална мощност от 330 к.с., свързан с нуждите на животновъдното стопанство, намиращо се на територията на община Завет. Ще се използва за почистване на пасища, оран, торене, сеитба, дисковане, косене, събиране и балиране.

Бенефициентът предвижда за периода на инвестицията да обработва царевица, люцерна, ечемик и пасища, необходими за изхранване на животните. В стопанството се отглеждат едри преживни животни от млечно направление, като общият им брой към момента е 256.

Очаква се дейностите да завършат в края на 2024 година.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements