Явор Гечев: Ще има частичен прием по агроекология за биопроизводители

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

С колективните инвестиции ще се увеличи таванът за купуване на земеделска техника

Ще има частичен прием по агроекология за биопроизводители. Това съобщи зам.-земеделският министър Явор Гечев на пресконференцията по повод откриването на „Агра 2014“ в Пловдив днес. Той обясни, че това се налага заради специфичните ангажименти на биоземеделците. Наредбата за мярка „Млад фермер“ ще е първата, която ще е готова по новата ПРСР. Мярката ще стартира още тази година и това вероятно ще стане с пари от националния бюджет.

С колективните инвестиции таванът за закупуване на земеделска техника ще се увеличи от 500 до 700 хи. евро, а когато сдружението е от 20 души, той ще стигне до 1 млн. евро. Гечев отговори на въпрос не е ли твърде малък таванът от 500 хил. евро по мярката, която включва инвестиции в земеделска техника в новата ПРСР. По този начин се надяваме да насърчим обединението на земеделските производители, подчерта зам.-министърът. Той добави, че се е срещал с представители на „Коджека“ във Франция, които са се ангажирали да ни помогнат за сдружаването на агросектора.

Светлана Трифоновска

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама