Учени откриха още полезни свойства на бирата

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Две вещества в бирата имат благотворно влияние върху човешкия организъм. Става дума за съединението ксантогумол и веществото, наричано изо-алфа горчиви киселини, които се съдържат в хмела.

Първата съставка спомага за предотвратяването на затлъстяването на черния дроб и може да предотврати образуването на ракови клетки в този орган.

Киселините, които придават горчив вкус на популярната напитка, дават скорост на метаболизма и помагат за обработването на глюкозата.

“Нашите резултати може да се използват при разработването на препарати за борбата срещу затлъстяването и диабета”, каза професорът от университет в западния германски град Нюрнберг Клаус Хелербранд. Той обаче допълни, че високото количество на алкохол в бирата неутрализира действието на двете полезни съставки.

По-рано италиански експерти заяви, че изпиването на половин литър от кехлибарната напитка дневно има благотворно влияние върху сърдечната дейност. Причината за положителното въздействие са фосфорът, йодът и наличието на антиоксиданти в бирата.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА