Съветът по европейските въпроси започва обсъждане на ТТИП

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Съветът по европейските въпроси (СЕВ) започва серия от обсъждания на Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство (ТТИП) – споразумението за свободна търговия между ЕС и САЩ, предават от пресцентъра на Министерски съвет. Вчера Съветът, ръководен от вицепремиера по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева, е възложила на Министерството на икономиката да представи до следващия понеделник информация за изготвените до този момент анализи за ефекта върху България в различните области на споразумението – земеделие, малки и средни предприятия, инвестиции, права на работниците, възможности за арбитраж, инвестиции, износ и др. На следващото си заседание СЕВ ще обсъди събраната информация и на база на нея ще разгледа възможностите за изготвяне на цялостен анализ и оценка на ползите и негативите за страната ни от прилагането на ТТИП, посочват от Министерски съвет.

Вицепремиерът Кунева коментира, че засилването на негативните обществени настроения срещу проекта у нас и в други европейски държави изисква подобен обективен анализ да бъде представен на обществото. Тя е настояла за взаимодействие по темата между различните министерства – на икономиката, на финансите, на труда и социалната политика, на правосъдието, на земеделието и храните и на околната среда и водите.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА