Публикувана е проектонаредба за торове, подобрители на почвата, биологично активни вещества и хранителни субстрати

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

На сайта на Министерството на земеделието и храните е публикуван Проект на Наредба за условията и реда за регистрация, етикетирането, пускането на пазара, употребата и контрола на торове, подобрители на почвата, биологично активни вещества и хранителни субстрати и доклад на зам.-министъра на земеделието д-р Цветан Димитров.

Докладът гласи, че Съществуващата Наредба № 36 не отразява основните и специфичните принципи за регистрация, етикетирането, пускането на пазара, употребата и контрола на торове, подобрители на почвата, биологично активни вещества и хранителни субстрати, които се въвеждат с новия закон за защита на растенията. Д-р Димитров посочва, че в допълнителните разпоредби към проекта са посочени дефиниции на използваните в текста специфични термини, с цел гарантиране на еднозначното им тълкуване и отбелязва, че проектът няма да се отрази на бюджета на Министерство на земеделието и храните.

Текстът на доклада и проектонаредбата са достъпни тук.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА