Представят новата програма на НГФ за подкрепа на земеделските производители

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев ще участва в представянето на новата програма на Националния гаранционен фонд (НГФ)  за подкрепа на земеделските производители. Тя е продължение на Гаранционната схема по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 и има за цел да подобри достъпа до финансиране за малките и средни предприятия от сектор „Селско, горско и рибно стопанство“. Събитието ще се състои от 11:30 часа в София.

Новата гаранционна програма на фонда стартира през август 2016 г. и в нея ще се включат 17 търговски банки. Фондът ще покрива до 50% от стойността на отпуснатите кредити по програмата, при максимален размер на гаранциите от 3 млн. лева. Гаранционната схема е в подкрепа на малки и средни предприятия, търсещи финансиране за проекти по ПРСР 2014-2020, като са допустими кредити и за други инвестиционни и оборотни нужди.

От стартирането на дейността си до момента фондът е реализирал успешно 4 гаранционни програми. С подкрепата на фонда търговските банки са отпуснали финансиране на близо 4 000 малки и средни предприятия, на обща стойност 940 млн. лева.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама