Последен ден за подаване на заявления по Схемата за частно складиране на свинско месо

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Днес е последният ден за подаване на заявления за подпомагане по Схемата за частно складиране на свинско месо. Това постанови Европейската комисия с издадения на 5-и май 2015 г. Регламент за изпълнение (ЕС) 2015/725, съобщава пресцентърът на МЗХ. За спирането на схемата Агрозона писа още в края на април.

Приемът по схемата се прекратява, тъй като досегашното й прилагане е имало благоприятно влияние на пазара на свинско месо и се очаква стабилизирането на цените да продължи.

От земеделското министерство припомнят, че документи за частно складиране на свинско месо се приемат от началото на март 2015 г. в Централно управление на ДФ „Земеделие” – РА, гр. София, ул. „Гусла” № 3 и уточняват, че до момента в страната ни няма подадени заявления за подпомагане.

Схемата имаше за цел регулиране на средните пазарни цени на свинско месо в Европейския съюз, като се възстановява пазарното равновесие чрез временно изтегляне на месото от пазара. По нея се подпомага частното складиране на прясно охладено свинско месо, което досега не е било складирано.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА