Подпомагат тютюнопроизводителите по de minimis

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Земеделските стопани, които произвеждат тютюн ще бъдат подпомогнати чрез минимална помощ de minimis. От нея ще могат да се възползват само тютюнопроизводители, които не се подпомагат по Схемата за национални доплащания за тютюн, необвързана с производството. Това решение бе взето по време на заседание на Управителния съвет на Държавен фонд „Земеделие“-Разплащателна агенция, което се проведе днес в Министерството на земеделието и храните, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Общият ресурс по помощта ще бъде определен на следващото заседание на Управителния съвет  на Държавен фонд „Земеделие“.

Друго решение, което беше взето засяга указанията за прилагане на схемите „Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към птиците” и „Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към свинете”. Според приетите изменения срокът по двете схеми се променя до 28 февруари 2014 г.

Управителният съвет удължи и срока за подаване на заявления за разсрочване на предоставените през периода 2008-2010 г. и 2012 г. краткосрочни кредити за животновъдство, птицевъдство и свиневъдство до 28 февруари 2014 г.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама