Обсъждат правилника за прилагане на Закона за виното и спиртните напитки

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Междуведомствена работна група с председател заместник-министъра на земеделието и храните д-р Цветан Димитров, обсъди проекта на Правилник за прилагане на Закона за виното и спиртните напитки в МЗХ. По време на ориентационния дебат бе решено в следващите две седмици да бъдат изпращани предложенията в министерството от държавни ведомства и браншови организации за промяна на текстове от правилника или за затвърждаването им. След това ще се анализират предложения в контекста на европейското и българското законодателство.

Членовете на работната група са експерти от Министерство на земеделието и храните, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма и от Изпълнителната агенция по лозата и виното. Също така участват представители на браншовите организации: Проф. Пламен Моллов – председател на Националната лозаро-винарска камара, Силвия Василева – управител на Националния институт за изследване на виното и спиртните напитки и Бранимир Ботев – председател на Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки, както и председатели на регионалните лозаро-винарски камари.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама