Нова платформа за дискусия на ОСП 2015-2020 г.

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Перспективите за земеделските производители в Общата селскостопанска политика (ОСП) на Европейския съюз през новия програмен период 2015-2020 г. бяха обсъдени на информационна среща между експерти от Служба съвети в земеделието към Министерство на земеделието и храните  и земеделски производители от района на община Кнежа. Организатор на събитието, което се проведе в Общински социален комплекс в град Кнежа, беше Дю Пон България в сътрудничество с общината.

На събитието земеделските производители имаха шанс да се информират относно очакваните промени, заложени в ОСП като цяло, но и конкретно свързани с директните плащания и мерките за финансиране на земеделските производители за модернизиране на земеделските стопанства и закупуване на земеделска техника.

Лектори на събитието бяха д-р Милка Нанова и г-жа Валя Вълова, главни експерти в Служба съвети в земеделието – гр. Плевен, които говориха съответно за перспективите през земеделските производители в Общата селскостопанска политика на Европейския съюз през 2015-2020 г. по ос 1, Директни плащания” и ос 2 „Програма за развитие на селските райони”. След презентациите експертите призоваха всички, които се интересуват от възможностите да се възползват от европейските средства, да потърсят консултантските им услуги: „Ще ви дадем информация, индивидуални консултации по програмата”, каза д-р Нанова.

Срещата даде старт на националната кампания „В помощ на Земеделския производител”, организирана от Дю Пон България, чиято цел е да се насърчи инициативността на хората, както и да се обсъждат въпроси, които вълнуват всички земеделски производители. Амбицията на организаторите е да се стимулира развитието на земеделието на едно европейско ниво.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements