Най-голямото плащане за годината в размер на 650 млн. лв. може да дойде преди 10 декември

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Над 1 млрд. лева ще стигнат до земеделците до края на годината

Най-голямото плащане в агросектора за годината по СЕПП в размер на 650 млн. лв. може да дойде преди 10 декември. Това стана ясно от думите на Георги Тахов, изпълнителен директор на ДФЗ при откриването на Десетия национален агро семинар “Българско зърно за добра храна”, организиран от Националната асоциация на зърнопроизводителите. Общо над 1 млрд. лева ще бъдат изплатени на земеделците до края на годината по директни плащания, допълни още Тахов.

Секторът е основополагащ за подема на българската икономика, каза още шефът на Фонда. През последните месеци ДФЗ работи интензивно и всички плащания вървят дори изпреварващо, уточни той.

Над 10 000 подадени заявления по “украинската” мярка 22.1 има до днес, съобщи още  експертът. ДФЗ ще изплати средства по държавната помощ до края на годината.

Няма да има забавяне в плащанията, потвърди и земеделският министър.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements