МЗХ ще съобщи резултати от процедура за избор на Сертифициращ орган

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Утре, 2 декември 2014 година, Министерство на земеделието и храните ще съобщи резултатите от процедурата за избор на изпълнител на Сертифициращ орган на Разплащателна агенция. Процедурата по договоряне с фирмите подали оферти по поръчката ще се проведе по-рано в същия ден, съобщават от пресцентъра на институцията.

Според изискванията на ЕС, МЗХ трябва да избере Сертифициращ орган за извършените от Разплащателна агенция в периода 16 октомври 2013 г. – 15 октомври 2014 г. плащания.

Предвид на постъпилата в МЗХ жалба срещу откриване на цитираната обществена поръчка и направеното с нея искане за налагане на временна мярка „спиране”, съгласно разпоредбата на чл. 120а, ал. 2 от ЗОП, процедурата бе спряна до влизане в сила на определението, с което се отхвърля искането за временна мярка, или на решението по жалбата, ако е наложена временната мярка.

На 28 ноември 2014 г., Върховният административен съд остави в сила Определението на Комисията за защита на конкуренцията за отхвърляне на искането за временна мярка „спиране“ на настоящата процедура. Решението на ВАС е окончателно.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements