Министърът на земеделието и храните Десислава Танева и израелският министър на земеделието Яир Шамир са обсъдили отварянето на израелския пазар за българско месо и живи животни. По думите на министър Танева нашата цел ще бъде това да се случи в кратки срокове, съобщават от пресцентъра на МЗХ. Българският министър посочва, че страната ни има традиционно добри взаимоотношения с Израел, като желанието е те да се задълбочават и развиват в посока експорт на български фирми и продукция. Тя допълва още, че вкусът на български хранителни продукти е познат в израелската страна, а министър Шамир казва, че на пазара се предлага „българското бяло саламурено сирене“.
По време на срещата е обсъдена възможността наши млади фермери да се обучават в Израел. Министър Танева посочва, че обменът на добри практики е много важен, особено в областта на напоителните системи. „Това е едно от местата, от които ние можем да получим знания на възможно най-високо ниво“, коментира тя.