Мерките в подкрепа на млечния сектор ще действат и след 2020 г.

Кирил Александров
Кирил Александров
2 Минути

Действието на мерките за подкрепа на млечния сектор може да бъде удължено и след 2020 г. Това стана ясно по време на последното заседание на Съвета на министрите на земеделието на ЕС в Брюксел под председателството на Малта. Главните администратори на националните агроведомства на страните-членки признаха, че е постигнат напредък във възстановяването на пазара на мляко в ЕС, но също изразиха своята загриженост от факта, че все още има нестабилност в няколко сектори, особено на млечния пазар, на пазарите за говеждо и пилешко месо.

Пакетът от мерки в подкрепа на млечния сектор е ефективен и неговото действие ще бъде удължено след 2020 г., бе преобладаващото мнение сред министрите.

Припомняме, че по време на заседанието на Съвета на министрите на земеделието на ЕС имаше протести организирани от Европейския млечен борд. Причина бе недоволството от нестабилната ситуация на пазара за мляко.

Малта представи своите основни приоритети и областите, в които ще работи по време на своето председателство на Съвета на ЕС в периода до юни 2017 г. Акцентът ще бъде върху наблюдението на пазарите и на текущите преговори по търговски споразумения на ЕС с трети страни. Освен това ще се работи върху теми като производството на органични продукти, горите, резистентността на антибиотици и ветеринарни лекарства. В сектор рибарство страната ще работи за приемането на няколко законодателни акта, включително различни многогодишни планове за работа и технически мерки.

Още по темата:

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА