Кой е растителният протеин на бъдещето

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Протеините са основна съставка в храната, без която тялото ни не може да функционира правилно. По различни причини обаче все повече хора търсят растителни алтернативи на месото. Вярва се, че спирулината е именно такава. И нещо повече – тя е растителният източник на протеини, на който принадлежи бъдещето. Всяка чаена лъжичка от нея съдържа 4 гр протеини, освен това в нея се съдържат и витамини от група В, както и желязо, цинк, витамини от група А, С, D, Е, пише care2.com.

Според изследователи спирулината съдържа 50 пъти повече желязо от спанака и освен това желязото в тази суперхрана се усвоява лесно. Тя е богата и на омега 3 мастни киселини, желязо, цинк, магнезий, калий. Изследвания сочат, че консумацията на спирулина има потенциала да балансира нивата на кръвната захар както за момента, така и в дългосрочен план.

Спирулината има и силни детоксикиращи свойства, стимулира производството на червени кръвни клетки и извежда тежките метали от организма.

Освен това спирулината има свойството да абсорбира въглероден диоксид от атмосферата, така че производството й е с далеч по-малък въглероден отпечатък спрямо това на останалите продукти, богати на протеин.

Вижте още: Спирулината има 26 пъти повече калций от млякото

Тенденции в здравословното хранене за 2018 г.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА