Защо да започнете сутринта си с джинджифил?

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
3 Минути

Закуската се смята за най-важното хранене за деня, но понякога може да стане малко повтаряща се или скучна. Освен ако нямате джинджифил. Тази универсална суперхрана носи множество ползи за здравето, от лечение на гадене до намаляване на мускулната болка. Но какво го прави наистина супер? Леснодостъпна е и може бързо да се добавя към всяка храна. Независимо дали искате да скриете пикантния „ритник“ с кремообразно масло или го оставите да разпали сетивата ви, докато пиете кафето си, джинджифилът може да внесе уникални вкусове в утринта ви. Ето три начина да извлечете ползите за здравето от джинджифила в закуската си.

  1. Подправете сутрешната си чаша кафе

Кафето и джинджифилът създават един мощен дует срещу свободните радикали, още повече, че кафето е един от най-големите източници на антиоксиданти в света. За да получите сутрешното си приемане на суперхрана, просто добавете смлян джинджифил към вашата напитка (до 1 чаена лъжичка на чаша). Това традиционно близкоизточно джинджифилово кафе не е само пикантно и вкусно, но може да помогне и за храносмилането.

  1. Джинджифилов чай ​​за вашата дневна доза витамин С

Чаят от джинджифил е популярна напитка за затопляне на мразовити зими. Не само, че е топъл, но е и успокояващ. Чаша от този пикантен чай сутрин би била особено полезна за облекчаване на гадене, морска болест или сутрешно гадене, предизвикано от бременност.Можете лесно да си направите собствен чай от джинджифил у дома, като настържете джинджифил и го оставите да кипи във вряща вода за 10 минути. Добавете захар или мед на вкус. Или просто намерете чай от джинджифил в магазините.

  1. Разстелете сладко от джинджифил върху бисквитите си

Често се запасяваме с плодови конфитюри, но някога опитвате ли сте сладко от джинджифил? Може да не е най-здравословното, но със сигурност е по-здравословен вариант. Независимо дали го купувате или правите свое собствено, сладкото от джинджифил е вкусно на тост или бисквити. За по-смелите – опитайте комбинацията на фъстъчено масло и сладко от джинджифил.

 

Професионален съвет: За хората с фиксирана ниска захар ,можете също да надробите джинджифила на ситно  и да го добавите към маслото. Това просто може да се превърне в новото ви любимо нещо.

 

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА