Киселото мляко събира почитатели на панаир в Разград

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Пищен Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните занаяти готви община Разград от 18 до 20 юли. Местното занаятчийство ще бъде представено от производители на розово масло, восък, кошничарство, копаничарство, продукти от вълна. Ще има 7 шатри, в които ще бъдат разположени производители на кисело мляко, кашкавал и сирене от селата Балкански, Дряновец, Одренец, Побит камък. Ще има авторско етноревю, в което колекционер на български народни носии ще предостави близо 20 български носии от цялата страна.

Във вечерните концерти ще бъдат представени фолклорни групи от Мексико, Бразилия, Чили, Колумбияq САЩ. От телевизия в Япония ще заснемат фестивала за местно кулинарно предаване. Не за първи път идват групи от Япония и Китай, които заснемат цялата технология за производство на кисело мляко, казаха за „Агрозона“ от община Разград.

Производството на кисело мляко в Разград е добре развито индустриално, а и почти всяко семейство си прави домашно заквасено мляко. По време на фестивала в местния Етнографски музей ще има конкурс за традиционно приготвено кисело мляко и за традиционни ястия с мляко. Ще има забавни състезания „Да правим таратор, а не терор“, млечни войни.

Управлението на общината залага силно на традициите и културната програма напред в годината е богата, с което се надяваме да привлечем интереса на хората, заявиха от общинската администрация.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама