Катар подкрепя малки и средни български компании

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Общ инвестиционен фонд между България и Катар ще стимулира и подпомага развитието на малки и средни компании в България, информира агенция Фокус. За това се договориха на официална среща министър Драгомир Стойнев и премиерът на Катар и министър на вътрешните работи Н.Пр. шейх Абдулах бин Насер бин Кхалифа Ал Тани. Двамата са се обединили около проекта, в който ще участват Българската банка за развитие и катарската държавна инвестиционна корпорация „Катар Холдинг”. Премиерът на Катар уверил, че ще се запознае подробно с всички взаимноизгодни за двете държави проекти и ще съдейства за тяхната реализация.

По време на срещата е обсъдено и изграждането на регионален приемен терминал за втечнен природен газ на северното гръцко крайбрежие на Егейско море. По думите на министър Стойнев диверсификацията на доставките на природен газ е изключително важна за България и страната ни би приветствала участие на Катар в изграждането на LNG терминали на Егейско море (Кавала и Александрополис). Чрез тях катарският газ ще може да бъде доставян в България и съседните държави, допълни още той.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements