Какво помага срещу голи охлюви в градината

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Голите охлюви са досадни гости в градината и понякога просто се превръщат в напаст. Има няколко начина, които може да опитате, за да се справите с тях.

Животинките обичат миризмата на мая. Ще ги привлечете, ако сложите до растението чаша с бира. Идеята е те да допълзят върху чашата и да се удавят в алкохол.

Има някои естествени врагове на дребните гризачи. Такива са земните бръмбари и жабите.

Седем ефективни начина за спасяване на градината от голи охлюви

Определени растения също помагат срещу неприятните гости в градината. Това са хортензиите, лавандулата, салвията, юка, пълзяща мащерка, розмарин и мента.

Сложете близо до растението камък или дърво, на които охлювите могат да се съберат през нощта. След това ги напръскайте с оцетен разтвор. Внимавайте да не напръскате и растенията.

Друг ефективен начин да държите голите охлюви настрана е да опашете растението с медена лента. Тя ще действа като Китайска стена за животинките.

Зеленият камък пази от болести и плевели, гони голи охлюви

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements