Искаме БГ кисело мляко във веригата „Уолмарт“ в САЩ

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Възможности за по-мащабно присъствие на български традиционни продукти като кисело мляко, сирена, вино и други във водещите американски търговски вериги вижда България, това е казал икономическият министър на страната ни Божидар Лукарски по време на посещението си в Щатите. Лукарски се е срещнал със секретарят по международна търговия в Департамента по търговия на САЩ Кенет Хаят, предвидена е и среща с ръководството на американска верига „Уолмарт“, става ясно от съобщение на Министерството на икономиката.

Българският министър е подчертал, че американските фирми все още не познават добре възможностите, които предоставя България, и предимствата ни като врата за пазарите на ЕС, Близкия Изток, Африка и Източна Европа. По думите на Лукарски сегашните нива на стокообмена и инвестициите между двете страни са добри, но има много по-голям потенциал за развитието им. На среща с представители на технологични компании той е подчертал, че у нас се работи за въвеждането на професионалното обучение по аналогия на дуалното обучение в Германия и Австрия.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА