Фермерите в ЕС ще бъдат компенсирани за съкращението в субсидиите по ОСП за 2013 г.

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Фермерите в Европейския съюз, които през 2013 г. са получили с 2.45% по-ниски от 2 хил. евро директни плащания, за да се състави бюджет за кризисния резерв за 2014 г., ще бъдат компенсирани, тъй като този резерв не е бил изразходван. Това стана ясно, след като Европейската комисия прие регламент, който влиза в сила на 1-ви декември и с който се отпускат 868 млн. евро за тази цел. България, Румъния и Хърватия не са сред държавите, където мярката е била прилагана.

Тъй като през 2014 г. не се е наложило да се използват средствата от кризисния резерв, сега те остават свободни, а мерките за справяне с руското ембарго ще се финансират от бюджета на ЕС за 2015 г. Освен това остават свободни средства от бюджета на Европейския фонд за гаранции в земеделието за 2014 г.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама