ЕС няма да финансира мерките срещу руското ембарго от кризисния резерв на ОСП

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Страните-членки на Европейския съюз взеха решение, в рамките на Съвета на ЕС, да не използват кризисния резерв на Общата селскостопанска политика за финансиране на мерки за справяне с негативните последици от руското ембарго. Ако решението не беше взето, съществуваше опасност кризисният резерв на ОСП да бъде значително опразнен още в началото на стопанската година и това ще намали потенциала на ЕС да се справя с кризисни ситуации в бъдеще, пише Agra Europe.

Европейският парламент и Съветът не са успели да се споразумеят как да използват бюджета на ЕС за 2015 г., оставяйки нерешен въпроса как ще се осигурят средствата за финансиране на мерките за справяне с последиците от руското ембарго върху европейски земеделски стоки. Предстои Европейската комисия да направи ново предложение за разпределение на бюджета, като целта е да се намери компромисен вариант преди януари.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама