Два пъти седмично учениците ще получават мляко от ЕС през учебната 2016/2017

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

През учебната 2016/17 г. учениците в страната ще получават два пъти седмично прясно мляко по схемата “Училищно мляко”, която страната ни избра да прилага при възможност, предоставена от ЕС. Това ще става по предварително утвърден график, но не повече от десет доставки на месец. През цялата учебна 2016/2017 година е предвидено да бъдат извършени до 45 доставки. Общият бюджет на схемата е 9 756 236,16 лв., на база прогнозно участие на 65% от децата и учениците от целевата група.

Това е предвидено в  изготвената от МЗХ Национална стратегия за прилагане на схема за предоставяне на мляко и млечни продукти в учебните заведения през учебната 2016-2017 година. Схемата обхваща децата от детските градини и учениците от 1-ви до 4-ти клас включително, на територията на цялата страна, в периода от 15 септември до 31 май на учебната година.

Националната стратегия, в която са описани основните елементи на схемата и бюджетът за нейното прилагане, се изготвя ежегодно от всяка държава-членка, която желае да прилага схема „Училищно мляко“.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА