Димитър Зоров, НГС: 25% от средствата по ПРСР да се прехвърлят в директните плащания

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Животновъдите предлагат 25% от средствата от Програма за развитие на селските райони да се прехвърлят в директните плащания, това е казал в интервю за “Фокус” Димитър Зоров, председател на Националния говедовъден съюз. Аргументът, който той посочва, е, че дори с въпросните 25% да се покрият 500-1000 бенефициенти, ефектът от директните плащания ще е върху 120 хил. бенефициенти, заедно със заетите работници и свързаните с тях производства ще достигнат до милион души, посочва Зоров.

Според него: „Говорим за съвсем друг ефект и средствата ще бъдат разпределени пропорционално между всички сектори – декар земя, глава животно и т.н. едно такова прехвърляне, което в недостига на средства по директните плащания и СЕПП-а ще докомпенсира необходимостите”. По думите му дали таванът ще е 5% или не, средствата ще влязат обратно в Програма за развитие на селските райони и Зоров не вижда смисъл от това.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА