Бойко Борисов: Цените на основните храни няма да се вдигнат въпреки увеличението на тока за бизнеса

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Високите цени на тока за бизнеса няма да доведат до вдигане на цените на основните хранителни продукти, защото пазарът регулира цените. В това увери министър-председателят Бойко Борисов по време на посещение в производствено предприятие за консервиране на плодове, финансирано по мярка 123 от ПРСР 2007-2013, предава „Дарик“.

Министър-председателят Бойко Борисов хвърли вината за състоянието на енергетиката на предишните управляващи от кабинета “Орешарски”. Той обясни, че въпреки протеста на бизнеса, увеличението на тока е необходимо, за да не се плащат задълженията от населението.

Бизнесът е подкрепен както от държавата, така и от хиляди милиарди левове постъпват от Оперативните програми, каза още министър-председателят и добави, „ще потърпим още 2-3 години, докато не нормализираме енергетиката”.

Премиерът Борисов обяви още, че ще бъде създадено контролно звено между ЕРП-тата и присъединяването на ВЕИ. Той подчерта, че това е необходимо заради липсата на контрол на ВЕИ-тата, присъединени към ел. системата ни чрез ЕРП-та.

В него ще бъдат включени прокурори, специалисти и представители на ДАНС, които да следят движението на фактурите.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама