Българското земеделие – представено в Москва

Златко Златков
Златко Златков
3 Минути

15-то издание на руското селскостопанско изложение „Златна Есен 2013“ ще се проведе от 9 до 12 октомври в Международния изложбен комплекс в Москва. „България за пръв път участва с национален щанд на изложението. В не толкова далечното минало страната ни имаше силни позиции на пазарите в бившата СССР. Тези традиции трябва да бъдат възстановени и несъмнено присъствието ни тук е изключително полезно както за земеделието, така и за хранително-вкусовата ни промишленост“, каза Ивайло Тодоров, който ще представи Асоциация на земеделските производители в България (АЗПБ) в руската столица.

Изложението “Златна есен” е основния селскостопански форум на Русия за последните 15 години, запазвайки най-добрите традиции на селскостопански изложения и изложби, като представя основните направления на модерното земеделие. Тази година в него участват компании и организации от 23 страни, а Русия ще бъде представена от повече от 50 области и републики.

Всяка година изложението събира повече от 2000 изложители на обща изложбена площ от над 70 000 кв. м. Миналогодишното издание е посетено от около 100 000 души от над 60 различни държави, като 90% от посетителите са специалисти в аграрния сектор. Организатори на изложението са Министерството на земеделието на Руската федерация, Кметството на Москва, Руската селскостопанска академия и Международния изложбен комплекс.

Изложението е разделено на няколко специализирани секции – „Регионите на Русия“, Селскостопанска техника и оборудване за селското стопанство – Agrotech Русия”, „Животновъдство и оборудване за животновъдни стопанства, ветеринарна медицина и фуражи“, „Продукти за растителна защита“, „Енергийна ефективност и алтернативни източници на енергия.“

За първи път в своята петнадесетгодишна история, тази година най-големият руски аграрен форум ще се проведе с участието на чуждестранен партньор – Кралство Нидерландия. В изложението ще участват 40 холандски компании, ангажирани в иновативни проекти.

„Тук имаме възможността да „сверим часовниците си“ с най-новото, актуално и полезно в земеделското производство. Тези дни ни предстоят много бизнес срещи и мероприятия и очакваме да създадем много полезни контакти, които ще отворят за българските производители вратата към този необятен руски пазар“, допълни още изпълнителният директор на АЗПБ, Ивайло Тодоров.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements