България и Косово ще си сътрудничат в областта на селското стопанство и развитието на селските райони

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Министерският съвет одобри проект на Меморандум за разбирателство между Министерството на земеделието и храните на Република България и Министерството на земеделието, горите и развитието на селските райони на Република Косово в областта на селското стопанство и развитието на селските райони.

През последните години между Министерството на земеделието и храните на Република България и Министерството на земеделието, горите и развитието на селските райони на Република Косово е налице взаимно желание за разширяване на сътрудничеството в областта на земеделието и развитието на селските райони.

С подписването на настоящия Меморандум ще бъде създадена нормативна рамка за бъдещото развитие на двустранните отношения в областта на храните, животновъдството, растениевъдството, лозарството, развитието на селските райони, научните изследвания и рибарството.

Основната цел на сключването на Меморандума е задълбочаване на сътрудничеството между двете министерства, чрез обмен на информация, трансфер на експертни познания и обучение, въвеждане на нови технологии в растениевъдството, животновъдството, рибарството и аквакултурите, техническо и административно сътрудничество.

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА