БАБХ затвори временно детската млечна кухня в Перник

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Временно е преустановена дейността на детска млечна кухня в Перник, става ясно от прессъобщение на БАБХ. Детската кухня е затворена от Областна дирекция по безопасност на храните – Перник, като причината е положителен резултат за стафилококи в готово ястие – пилешка супа, след направено лабораторно изпитване. Инспекторите са съставили акт и са дали предписания за отстраняване на нарушенията, посочват от Агенцията по храните и уточняват, че предвидената в Закона за храните глоба е от 1000 до 2000 лева.

Това е вторият случай на нередност в детската кухня за тази година. През май в проба от готов продукт – десерт (плодов кисел), е установен положителен резултат за стафилококи.

Детската кухня предлага на място, предварително заявени от майките детски храни, предназначени за деца от 3-месечна до 3-годишна възраст.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements